4.9/5 - (62 votes)
Choux a la creme, un desert delicios si foarte apreciat. Prajitura Choux a la creme este un desert festiv, se prepara usor si confera bunatate maxima.
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C), 15 minute , apoi la temperatura moderata (180C), 15 minute, fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Taiem capacele de choux a la creme.
Crema de vanilie – intr-un vas punem laptele la fiert. Separat, se amesteca ouale cu zahar, praf de sare, amidon si turnam 200 ml lapte rece.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia cu ou si se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. La final se adauga vanilie.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calda.
Cand crema s-a racit complet , adaugam cate o avelina din frisca, se pun capacele si se presara zahar farin vanilat.
Pofta Buna!