Tort diplomat cu ciocolata

Tort diplomat cu ciocolata
Ingrediente:

Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita de 2 l )

Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, 10 gr gelatina, 500 gr frisca batuta, vanilie, 100 gr ciocolata.

Sirop: 100 ml apa, 50 gr zahar, esenta de rom.

Decor: frisca, frunze de ciocolata, cirese confiate

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

10/ forma diametru 20 cm

5/5 - (29 votes)

Tort diplomat cu ciocolata, un desert fin si aromat. Reteta Tort diplomat cu ciocolata este  preferata la mesele festive, se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.

Pregatim siropul: intr-un vas punem la fiert apa cu zahar.

Dupa 1 minut se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.

Dupa racirea daugam esenta de rom.

Gelatina se amesteca cu 50 ml lapte si se lasa la hidratat, 10 minute.

Pregatim crema: intr-un vas punem gelatina hidratata, zaharul, ouale, restul de lapte  si  omogenizam.

Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Se amesteca periodic,  pana ce  crema se ingroasa.

Se pune vasul cu crema  intr-un  un vas cu apa rece, amestecand  continuu.

Cand s-a racit complet, adaugam  frisca si vanilia.

Jumatate din crema diplomat  se amesteca  cu ciocolata topita.

Forma se tapeteaza cu folie alimentara, adaugam crema diplomat alba,  apoi crema diplomat cu ciocolata.

Se amesteca usor cu o furculita. Se adauga piscoturile (trecute prin sirop)  pe toata suprafata.

Se apasa usor , se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece,  pentru 4-5 ore.

Se scoate din forma,  pe un platou si se imbraca in frisca , cu ajutorul unui pos cu sprit .

Se decoreaza cu aveline din frisca , cirese confiate si frunze din ciocolata.

Frunzele din ciocolata se obtin din ciocolata menaj.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *