Tort diplomat cu ciocolata, un desert fin si aromat. Reteta Tort diplomat cu ciocolata este preferata la mesele festive, se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.
Pregatim siropul: intr-un vas punem la fiert apa cu zahar.
Dupa 1 minut se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Dupa racirea daugam esenta de rom.
Gelatina se amesteca cu 50 ml lapte si se lasa la hidratat, 10 minute.
Pregatim crema: intr-un vas punem gelatina hidratata, zaharul, ouale, restul de lapte si omogenizam.
Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Se amesteca periodic, pana ce crema se ingroasa.
Se pune vasul cu crema intr-un un vas cu apa rece, amestecand continuu.
Cand s-a racit complet, adaugam frisca si vanilia.
Jumatate din crema diplomat se amesteca cu ciocolata topita.
Forma se tapeteaza cu folie alimentara, adaugam crema diplomat alba, apoi crema diplomat cu ciocolata.
Se amesteca usor cu o furculita. Se adauga piscoturile (trecute prin sirop) pe toata suprafata.
Se apasa usor , se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece, pentru 4-5 ore.
Se scoate din forma, pe un platou si se imbraca in frisca , cu ajutorul unui pos cu sprit .
Se decoreaza cu aveline din frisca , cirese confiate si frunze din ciocolata.
Frunzele din ciocolata se obtin din ciocolata menaj.
Se serveste rece.
Pofta Buna!